web page hit counters codes Free
Metriaclima fainzilberi leeft in redelijk ondiep water in rotsachtige omgevingen. Ze worden gevonden langs de oevers van het meer tussen Ngara en Mara Rocks in Malawi, in Tanzania langs de gehele kust en in Mozambique tot aan Lumbaulo. Deze variant, die voorheen Metriaclima sp."zebra chilumba" genoemd werd, wordt gevonden bij Maison Reef.

We hebben een tijdje geleden (mei 2008) een elftal van deze dieren aangeschaft, 4 mannen en 7 vrouwen. Het waren toen nog jonge vissen maar op dit moment (maart 2009) zijn de mannetjes ongeveer 13 cm groot en de vrouwtjes ongeveer 9 tot 10 cm. Deze groep hebben we gesplitst in twee groepjes, één groep zit sinds september 2008 bij Thimo in zijn nieuwe bak, 1 man met drie vrouwen. De rest, 3 mannen met 4 vrouwen zitten in een ruime kweekbak.
Één van de mannen is duidelijk aanwezig en prachtig op kleur, hij is op dit moment het meest dominant van allen en baltst regelmatig zijn vrouwen aan, ze hebben ondertussen ook al enkele keren afgezet. Onderling zijn ze wel iets onverdraagzaam, hoewel dit best meevalt tot nu toe, hun medebewoners laten ze met rust.

Het zijn ook heel makkelijke eters, ze eten alles wat aangeboden wordt, maar krijgen voornamelijk "groen" voer zoals spirulina pellets, gemalen doperwten met gemalen garnalen, af en toe artemia enz.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende