web page hit counters codes Free
Otopharynx sp."spots" is een cichlide die gevonden wordt boven de zandbodem in de overgangszones van rotsen naar zand. Ze worden aangetroffen bij Nkhomo Reef en zuidelijk van Chia Lagoon. Deze variant wordt bij Sani aangetroffen, noordelijk van Chia Lagoon. In het aquarium zullen wel enkele schuilplaatsen aanwezig moeten zijn.

We hebben halverwege 2017 een groep van deze dieren aangeschaft, 3 mannen en 3 vrouwen. Dit zijn waren toen nog jonge vissen maar op dit moment zijn de mannetjes al ongeveer 10 cm groot en de vrouwtjes ongeveer 8 cm. Thimo had sinds 2016 al 2 vrouwtjes in zijn bak, die zijn ondertussen al ± 10 cm.
Ze zaten in eerste instantie een tijd in quarantaine in een aparte bak maar we hebben ze ondertussen verdeeld over onze aquaria zodat er nu bij Thimo een groep van 1 man met 3 vrouwen zwemt en bij mij 2 mannen met 5 vrouwen, later nog wat extra vrouwtjes bij gekocht. Ze laten zich goed zien in onze aqauria en de mannetjes zijn al mooi aann het kleuren. De mannetjes laten de vrouwtjes tot nu toe redelijk met rust, af en toe baltsen ze ze een keer aan maar tot afzetten is het nog niet gekomen. Hun medebewoners laten ze ook goed met rust en ze worden zelf ook goed met rust gelaten door alle andere vissen die in deze bakken rondzwemmen.

In het meer voeden ze zich waarschijnlijk met alles wat ze op en in de zandbodem kunnen vinden.
In het aquarium zijn het heel makkelijke eters, ze eten alles wat aangeboden wordt, maar krijgen voornamelijk "groen" voer zoals spirulina pellets, gemalen doperwten met gemalen garnalen, af en toe artemia enz.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende