web page hit counters codes Free
Aulonocara ethelwynnae wordt gevonden langs de westkust tussen Ngara en Chilumba in de overgangszone`s van rotsen naar zand, maar voornamelijk boven de zandbodem waar rotsen liggen.

Ik (Thimo) heb halverwege 2018 een groepje van 6 van deze dieren aangeschaft, 2 mannetjes met 4 vrouwtjes, ze waren toen ongeveer 5-6 cm. Het zijn dus nog jonge vissen waarvan op dit moment (oktober 2018) de mannetjes ongeveer 8 cm groot zijn en de vrouwtjes ongeveer 7 cm. De mannetjes zijn ondertussen ook al aan het kleuren.
Het zijn vissen die zich in mijn aquarium heel graag aan de rand van de steenpartijen ophouden. Het is een Aulonocara soort die niet opgewassen is tegen het territoriaal gedrag wat "mbuna" ten toon spreiden dus is het niet aan te raden om deze samen te houden met "mbuna".

De mannetjes laten de vrouwtjes tot nu toe met rust en onderling lijkt het tot nu toe ook allemaal goed te gaan. Hun medebewoners laten ze ook goed met rust en ze worden zelf ook goed met rust gelaten door alle andere vissen die in mijn bak rondzwemmen. De mannetjes op de foto´s die hier staan zijn nog niet volledig op kleur, deze foto´s zal ik vervangen zodra ze volledig uitgekleurd zijn.

Deze soort zoekt zijn voedsel boven de zandbodem en leeft hoofdzakelijk van ongewervelde diertjes die ze in het zand vinden. Ze kunnen heel stil boven de zandbodem hangen en "horen" dan deze diertjes en vervolgens nemen ze een grote hap zand , dit zeven ze via hun kieuwen uit en het eetbare blijft in hun bek achter. Het is een rustige, vreedzame cichlide die je het best samen kunt houden met andere rustige soorten.

In het aquarium zijn het heel makkelijke eters. Ze nemen eigenlijk alles wat ze aangeboden krijgen, droogvoer, artemia, mysis, garnalenmix e.d.


Vorige                     Soorten overzicht                      Volgende